Pszichoszomatika térdfájdalom


Ha a fájdalom a fejben jelentkezik, az arra utalhat, hogy valamilyen témában mentális-szellemi feszültséget élek meg. Lehet ennek a hátterében valaki iránt megnyilvánuló harag, csalódás, szomorúság, elhagyottság, megbántottság érzet stb.

a kéz ujjai ízületeinek polyarthritis kezelése a térd csípőjének fájdalom tünetei

Mivel a fej az irányító központunknak is tekinthető, meghúzódhat a háttérben olyan ok is, hogy mennyire tudom irányítani a saját életemet vagy hagyom, hogy pszichoszomatika térdfájdalom megfelelve éljek, mások mondják meg, hogy mi a jó nekem, mit tegyek vagy ne tegyek. Szorongás, aggódás a jövő miatt, múltbeli sérelmek el nem engedése, az ezen való görcsös agyalás, ami már belső párbeszédet eredményez magaddal, szintén oka lehet a fejfájásnak.

Amikor nagyon kritikus vagy másokkal vagy önmagaddal kapcsolatban, vagy túlzottan szigorú vagy, és az emiatti feszültséget belül éled meg gondolati szinten és nem adod ki magából.

pszichoszomatika térdfájdalom

Oka lehet, amikor csak racionálisan akarsz létezni a világban, mindenre magyarázatot akarsz, a megoldás pedig jöjjön lehetőleg azonnal. De a válaszok és a megoldások elmaradnak és ez feszültséget okoz, mert úgy érezheted, kicsúszik a kezedből az irányítás.

pszichoszomatika térdfájdalom

Ha félsz attól, hogy szembenézz egy problémás helyzettel és inkább a homokba dugod a fejed, és elmenekülsz a probléma elől, akkor a fejedben lehet hogy megvannak az elképzeléseid, de amíg nem oldod meg az életedben, addig az feszültséget fog okozni neked.

Migrén esetében — amikor a fájdalom hányással és látászavarral is jár — látni és befogadni sem akarod, ami veled történik. A migrénes roham arra utal, hogy már rég meg kellett volna oldani valamit, amibe azonban beletörődtem, és képtelennek érzem magam arra, hogy meghozzak egy döntést, ami kimozdítana a holtpontról.

pszichoszomatika térdfájdalom

Egy régóta fennálló belső konfliktus feszül bennem az el nem ért vágyaim, céljaim és az állandóan gyötrő gondolataim között. Lehetséges megoldás: Ki kell lépned a gondolati-mentális síkról a pszichoszomatika térdfájdalom mezejére.

a boka ízületei fájnak a futball után

Meg kell cselekedni azt, ami már régóta várat magára. Erősíteni kell a belső hitedet, hogy minden érted, a maga idejében és helyén történik, ahelyett hogy mindent előre ki akarnál számítani, előre megtervezni. Szembe kell nézni a problémás helyzettel és fel kell vállalni önmagad.

A porckopásos térd gyógytornája