Közös méhcsípés, Mit tegyél méhcsípés esetén? – KutyaSarok


Mutatjuk, mit tegyen, ha allergiás a méhcsípésre, darázscsípésre

Hevesi Mihály Alkalmazása a legyengült immunrendszert erősíti. Hatékonyságának feltétele, hogy életmódunkon is szükséges változtatnunk. De ezen túl tudományosan is bizonyított: a méhméreg melittin elnevezésű hatóanyaga elpusztítja a HIV- a Hepatitis-B és C vírusokat, továbbá gátolja a rákos sejtek burjánzását! Idén azonban érthetetlen módon több hétre is ágynak estem.

Pórul járt macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek | Érdekes Világ

Tüneteim eleinte felső légúti panaszokkal kezdődtek, majd később köhögésrohamban csúcsosodtak ki. Lázam nem volt. A rutinszerűen felírt antibiotikum nálam kellemetlenül erős hasmenést okoz. Köhögésrohamom azonban olyan mértékűvé vált, hogy családomat már-már az éjszakai pihenésben akadályozta. Tehát valamit tennem kellett.

Pórul járt macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek

Úgy gondoltam, ha már  harmadgenerációs méhész lennék, itt az ideje és a lehetőség arra, hogy kipróbáljam a méhszúrással való gyógyítást saját magamon. Modernkori alkalmazója és úttörője, Beck Bódog Magyarországról vándorolt ki Amerikába, és már a múlt század elején elismert orvos volt.

közös méhcsípés

Könyve jelen pillanatban a Közös méhcsípés Bible of Bee Venom Therapy címen van forgalomban, és már a tengerentúlon írta saját praxisában tett tapasztalatai és kísérletei alapján. A mű azóta is a téma alapkönyve. Magyarul sajnos nem érhető el.

fáj a szimmetrikus ízületek váll sérülés folyadék

Kiszakadt méhfullánk méregmiriggyel a börben Fotó: Hevesi Mihály A méhméreg-terápiával kapcsolatban azonban mindenkit óva intenék, hiszen meglehetős akár halálos kimenetelű! Tehát másokon és magunkon ne végezzünk méhszúrás-terápiát, ha mi magunk nem vagyunk kiképzett szakemberek, vagy a folyamatot nem felügyeli ilyen. A terápia egyik legfontosabb feltétele, hogy ne legyünk allergiások a méhméregre.

Mit tegyél méhcsípés esetén?

A méhméreg allergiáról azonban érdemes tudni, hogy még méhészek esetében is kevés valószínűséggelde bármikor előjöhet! Ezért egy méhcsípés terápia kezdetén általában ennek a felmérése az első lépés.

közös méhcsípés bilirubin és ízületi fájdalmak

További lényeges feltételei ennek a terápiának, hogy ne legyen diabéteszünk egyes apiterapeuták szerint azonban ezt méhtermékekkel, legalábbis a 2-es tipusút, gyógyítani is lehet! Figyelem: a legfontosabb feltételek megléte ellenére is lehetséges, hogy valakinek nem javasolt a méhméreg terápia.

Ezt egy szakember tudja csak felmérni! Tehát előkészítettem a szükséges eszközöket, méheket tettem az egyik kaptárból egy erre a célra barkácsolt dobozba, beszereztem egy orvosi csipeszt és megnéztem a kínai orvoslás megfázásra javasolt akupunktúrás pontjait.

Az első méhszúrás minden esetben egy diagnózishoz segít hozzá. Előtte, ahogy írtam, fontos tisztában lennünk azzal, hogy nem vagyunk allergiások a méhméregre.! A méhszúrás semmilyen duzzanatot nem okozott, sőt a helye is alig látszott.

Minden, ami...

Ez azt mutatja, hogy a test immunrendszere nem működik megfelelően, és nem válaszol a behatoló méhméregre. Nos, a méhméreg-terápia esetén épp ennek aktiválása a cél.

közös méhcsípés

Az első nap a megfelelő pontokon "megszúrattam" magam egy-egy méhecskével. Először összesen 8-al. Az utolsó szúrásnál már elkezdett pirosodni, majd kicsit duzzadni a helye. És láss csodát a korábban esténként jelentkező köhögésrohamom már aznap este nem jött elő. A terapeuták krónikus esetekben több száz csípésig is felmennek. A test különböző pontjain az érzősejtjeink számától függően jobban vagy kevésbé fáj a méhszúrás.

Méhcsípés: mutatjuk, hogyan kerülje el a nagyobb bajt

Míg az alsó karom külső részén alig éreztem, addig a tenyerem vénuszdombján könnyfakasztó fájdalmam volt. Méhészként persze már nem ér váratlanul az ilyesmi. A terapeuta jól ismeri ezeket a pontokat és krónikus esetekben igyekszik a test legkevésbé fájdalmas helyein megcsípetni a pácienst. A megfázásom összes tünete nem szűnt meg a terápia alatt vagy után, de jelentősen enyhült.

User account menu

Már az első napokban munkaképessé váltam. Annak ellenére, hogy akár pl. Arra hogy ennek ellenére, miért számolnak be sikerről nagyon sok multiplex szklerózis esetben, talán a következő lehet a magyarázat: Közös méhcsípés Stefan Stangaciu apiterapeuta. Vagyis nem csak egy hatóanyag fogja betegségünket meggyógyítani, amit a hagyományos orvostudomány keres és amire koncentrál, hanem az immunrendszer rendbe közös méhcsípés és reakciójának kiváltása méhméreggel, továbbá a gyulladások minimalizálása és a szervezet pihenéséhez szükséges feltételek megteremtése.

Ettől függetlenül vírusok ellen igen közös méhcsípés megvan, hogy mi az, ami hat a méhméregben:  a melittin nevű alkotóelem, mely nanorészecskén alkalmazva elpusztítja többek között a HIV vírust, közös méhcsípés a Hepatitis-B-t és C-t és gátolja a rákos sejtek burjánzását!

közös méhcsípés

A beszámolóm vége felé még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy a méhcsípés-terápiát erre kiképzett és engedéllyel rendelkező apiterapeuta segítségével vegyük igénybe, aki mindent meg fog tenni azért, hogy a terápia a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb legyen. Magyarországon a Magyar Apiterápiás Társaság foglalkozik apiterápiához kapcsolódó tanfolyamok szervezésével, továbbá információt tud nyújtani az apiterapeuták megtalálásához.