Csípőartrózis okai


kórtörténet térd törés

A páciensek egy része attól fél, hogy túl korai a műtét és mi lesz, ha kilazul a protézis pár év után. Mások úgy gondolják, hogy felesleges a műtét, hiszen már hozzászoktak a fájdalomhoz, illetve a sántításhoz, megint mások magától a műtéttől, annak rizikójától félnek.

A legtöbbeket csípőartrózis okai valamilyen rossz példa rettent el attól, hogy vállalják a műtétet. Elsősorban a következőket érdemes tudni: A konzervatív kezelések közül a korán elkezdett és megfelelő minőségű személyre szabott gyógytorna a legeredményesebb gyógymód, amellyel ideális esetben akár elkerülhető a műtét.

gyógyszer ízületi betegség pirulák tej ízületi fájdalom

Erősen rossz csípőízületi funkció, illetve korlátozott csípőízületi mozgás, jelentős végtaghossz különbség, állandó fájdalom, illetve járásképtelenség esetén viszont, a többi ízület másik oldali csípő, térdízületek illetve az ágyéki gerinc védelmében érdemes elgondolkodni a műtéten és érdemes felkeresni az ortopédsebészt.

Sajnos dominóelvszerűen a többi ízület is tönkremegy, ha időben nem a megfelelő kezelési módszert választjuk. Gyógytornászként, természetesen a konzervatív kezelés híve vagyok és az a célunk, hogy elkerüljük a műtétet, de vannak olyan esetek, amikor a konzervatív kezelés már nem hatékony.

artrózis kezelés bishkekben

A műtét utáni rehabilitációban viszont a Súlypont Ízületklinikán szakszerű segítséget nyújtunk. Tények — tévhitek: Sokan csípőartrózis okai gondolják, hogy egy briliáns műtét után nem fontos a rehabilitációhiszen az már egy mű ízület.

Könnyített csípőtorna (csípőprotézis műtét után)

Ez igen nagy tévedés, a jó csípőízületi funkció elérése érdekében, a műtét utáni speciális személyre szabott utókezelés elengedhetetlen.

Sokszor azzal árt magának a páciens, hogy a műtét után is azokat a gyakorlatokat végzi otthonában, amit a műtét előtt betanított a gyógytornász, gondolván, hogy csak gyógytorna a lényeg.

az egész test ízületeinek gyulladásának okai ízületi fájdalom lábkezelési módszerek

Tévhit, hogy a protézisek élettartama rövid. A mostanság beépített protézisek, szakszerű használat esetén évig, sőt annál hosszabb ideig is jól működhetnek.

gyógyszerek a vállízület osteoarthrosisához

Rizikófaktorok: életkor.