Csípő artroplasztika


Az abszolút ellenjavallatok több betegséget és patológiát tartalmaznak.

Ízületi protézisek és a szívinfarktus

A lista tartalmazza: krónikus fertőzések; a csontvelő csatorna hiánya a combban; thromboembolia és thrombophlebitis; a lábfej parézise vagy bénulása; a csontváz éretlensége; krónikus szív- és érrendszeri elégtelenség, aritmia, szívbetegség; károsodott agyi keringés; légúti elégtelenségben szenvedő bronchopulmonalis betegségek, például emphysema, asztma, pneumosclerosis, bronchiectasis; újszepszis; a csípőízület gyulladása, az izmok, csontok vagy bőr lefaragásával kapcsolatos; súlyos osteoporosis és alacsony csontszilárdság.

A csípőízület endoprotézis típusai Az endoprotézis anyagok osztályozásán túl a csípőízületek több kritérium alapján vannak felosztva.

Az egyik a protézis összetevőin alapul. Ez lehet: Egypólusú. Ebben az esetben a protézis csak egy lábfejből áll. Cserélik ki a csípőízület megfelelő részeit. A "natív" csak az acetabulum marad.

Az orvosi fizikális vizsgálatok és az elkészült röntgenfelvételek alapján megállapítottuk, hogy panaszainak hátterében csípőízületi kopás coxartrózis áll. Szükséges, hogy a műtét előtt még egy alkalommal szóban és írásban is ismereteket szerezzen betegségéről, az elvégzendő műtétről, és arról, mit tehet Ön, hogy fájdalmai csökkenéséhez hozzájáruljon. Fontos számunkra és kötelességünk, hogy Önt tájékoztassuk, hogy Ön felelős döntést hozhasson, amikor a tájékoztató füzet végén beleegyezését kérjük a beavatkozás elvégzéséhez.

Ma ilyen protézist ritkán használnak. Ennek az az oka, hogy az acetabulum megsemmisülésének veszélye nagyszerű.

Teljes csípő artroplasztika - Kezelés

Bipoláris vagy teljes. Ez a fajta protézis a csípőízület, a fej, az acetabulum minden részét helyettesíti. Jobb rögzített és maximálisan hozzáigazítva a testhez. Ez növeli a művelet sikerét. A teljes protézis alkalmas az idősek és a fiatalok számára, akik nagy aktivitással rendelkeznek.

Cementmentes csípő artroplasztika

Az endoprotézis élettartama Az endoprotézis évek száma függ a gyártásban felhasznált anyagoktól. A legerősebbek a fémek.

csípő artroplasztika

A műanyag és a kerámia fogsorok rövidebb élettartammal büszkélkedhetnek. Az endoprotetikumok működésének típusai Az alkalmazott protézistől függően az endoproteztika lehet teljes vagy részleges. Az első esetben a csukló fejét, nyakát és acetabulumát kicserélik, a második esetben csak az első két részt cserélik ki.

A művelet másik besorolása kritériumként az endoprotézis rögzítési módját használja. A kerámiáknak vagy a fémeknek feltétlenül szorosan kapcsolódniuk kell a csontokhoz, hogy a csípőízület teljesen működjön.

lábfájdalom csontritkulások kezelése csípőízületek ízületi gyulladása és ízületi gyulladása

Az endoprotézis és méretének kiválasztása után az orvos meghatározása a rögzítés típusával történik: Cement. Az implantátum rögzítése a csípőízület helyett a különleges kialakításnak köszönhető. A protézis felületének számos kis kidudorodása, furata és mélyedése van.

csípő artroplasztika vállideg sérülés

Ezeken keresztül az idő múlásával nő a csontszövet, egész rendszert alkotva. Ez a módszer növeli a rehabilitáció feltételeit.

Magában foglalja az endoprotézis rögzítését a csonthoz egy speciális biológiai ragasztó miatt, cementnek nevezik.

Hip artroplasztika A csípő artroplasztika egy ortopédiai műtét, melyet a természetes csípőízület fém- polietilén- vagy kerámia protézisre cserél. Általában az ízületi gyulladás, a reumatoid arthritis vagy a spondylitis ankylopoetica miatt az ízületi viselkedésben szenvedő idős betegeknél a csípő artroplasztikát alkalmazzák, de alkalmazható fiatal pácienseknél is, ha például femorális nyaktörést tapasztalnak. A hip artroplasztika bizonyos kockázatokat hordoz, ezért csak végső megoldásként alkalmazható, amikor az analgetikumok, a gyulladásgátlók és a fizioterápia már nem segítenek a csípő fájdalmának enyhítésében.

A művelet során elkészül. A rögzítés a cement megszilárdulásának köszönhető. Ebben az esetben a csípőízület helyreállítása gyorsabb, de az implantátum elutasításának kockázata magas. Vegyes, vagy hibrid. Mindkét módszer kombinációja - cement és cementmentes. A lábat ragasztóval rögzítik, és a csészét az acetabulumba csavarják. A protézis legoptimálisabb módja a protézis rögzítésének.

  1. Masszázs Cementmentes csípő artroplasztika A csípő arthroplasztika néha az egyetlen olyan kezelés, amellyel egy személy sétál.
  2. CSÍPŐ ARTROPLASZTIKA - ORTOPÉDIAI BETEGSÉGEK

Felkészülés egy műveletre A műtét előtt az első tevékenység a lábak orvosa által végzett csípő artroplasztika. Diagnosztikai eljárásokként a működtetett régió röntgen- ultrahang- és MRI-jét alkalmazzák.

Komplikációk a csípő artroplasztika után

A páciens naponta két nappal kórházba kerül a tervezett műtét előtt számos egyéb olyan eljáráshoz, amely segít megelőzni az ellenjavallatokat. Továbbá a páciens tájékoztatást csípő artroplasztika a lehetséges szövődményekről, és javasolja a beleegyezést a sebészeti beavatkozáshoz. Ugyanakkor a művelet közben és után is viselkedést kapnak. Csak egy könnyű vacsorát lehet megengedni előestéjén.

OTSZ Online - Ízületi protézisek és a szívinfarktus

Reggel óta nem iszunk és nem eszünk. A műtét előtt a bőr a comb területén borotválkozik, és a lábak elasztikus kötéssel vannak összefonva, vagy kompressziós harisnyákra kerülnek. A művelet előrehaladása A betegnek a műtőbe történő szállítását követően érzéstelenítést végzek - teljes anesztézia szabályozott légzéssel vagy gerincvelőérzéssel, ami kevésbé káros, ezért gyakrabban használják.

A csípőpótlás technikája a következő: érzéstelenítés után az csípő artroplasztika antiszeptikával csípő artroplasztika az üzemeltetési területet; majd kiszabadítja a bőrt és az izmokat, kb.

Hőmérséklet a csípőízület artroplasztikája után A műtét után héten belül fokozható a hőmérséklet. Ez normálisnak tekinthető. A legtöbb esetben a szervezet jól emeli a magas hőmérsékleteket.